Mnenja

Mnenja udeležencev

»Za kundalini jogo sem sprva slišal na delavnici, katere sem se udeleževal in ker me je zvok himalajskih posod in gonga popolnoma prevzel mi je ime »kundalini joga« ostalo v spominu. Šele po nekaj mesecih, ko sem iskal primeren način, da se povežem s seboj in poskrbim za svoje telo, sem naletel na obvestilo o organizirani vadbi kundalini joge v bližini našega kraja. Takrat sem prvič poiskal informacije za kaj sploh gre in prebrano me je privleklo, zato sem si rekel, da grem »preverit«. Na moje veliko veselje, se je učiteljica Lidija izkazala za zrelo osebo in tiste vrste učiteljice, katera ponudi znanje in uvid takrat, ko si pripravljen na to. Sprva sem vadbo kundalini joge dojemal samo kot fizično vadbo šele nato sem začel odkrivati tudi druge dimenzije in stal odprtih ust pred tem novim neodkritim svetom. Z vadbo si vsekakor učvrstiš telo in povečaš gibljivost ter vzdržljivost pa tudi čustveno postaneš močnejši a najlepše zame je, da je kundalini joga vzbudila zanimanje za vadbo tudi pri moji ženi in še ne šestletnemu sinu, kateri je do sedaj še vedno edini v družini, kateri se lahko postavi v položaj ribe. Vsekakor bom z vadbo nadaljeval in naprej raziskoval ta čudoviti svet.«

Stane

Kundalini joga je za mene čas, ki si ga vzamem samo zase, ko ne mislim na nič drugega v življenju in vsakdanu kot na to, da sem prisotna tam, kjer sem. Prepustim se tvojemu varnemu vodstvu, zadiham s polnim trebuhom, moje telo in bitje srca ter moj dih se uskladijo. Ko sem v skupini, se lahko večinoma popolnoma predam trenutku. Čutim ljubezen do sebe, čutim kako se cenim, ker si dovolim vzeti minute zase; in takrat se napolnim z dobroto, radostjo. Včasih prebudim tudi take občutke, ki mi niso všeč; so težki, temni, a vem, da je čas, da gredo v “pralni stroj”. In potem se dogodki sami sprocesirajo, skozi gibe, skozi dih, skozi telo. Včasih se mi zdi, da sama ne vem kaj mi manjka, ko pridem vsa razdražena in tečna na jogo in ti začneš govoriti ravno o tisti temi, ki je srž moje težave, pa se tega prej sploh ne zavedam. Kot bi se povezale. Za mene je joga moje zdravljenje, moje lupljenje, na nežen in vztrajen način. Res pa ne vsaka joga. Tako čutim do joge v tvoji skupini in do kundalini joge. Sat Nam.

Karmen

Glede tvoje joge lahko izrečem le pohvalo. Jaz sicer nisem »stari maček« v vadbi in še nabiram izkušnje. Zdi se mi, da rabiš 2-3 sezone, da res lahko začneš kvalitetno delati. Vadba postane zame kvalitetna, ko jo zares začutim poleg telesa tudi z dušo. Tvoja izvedba mi je všeč, ker se znaš poistovetiti z nami, nas začutiti in nas popeljati v čarobnost joge. Meni je joga v veliko pomoč v premagovanju vsakdanjega tempa. Tvoja joga pomlaja duha in telo.

Andreja

Udeležba na vajah Kundalini joge mi daje dober občutek, da vsaj nekaj storim zase.

Olga

Kundalini joga mi predstavlja v prispodobi, svetilnik na poti vsakodnevnega življenja. Po letih vadbe in spoznavanja kundalini filozofije drugače doživljam tako sebe kot svet okoli sebe. Lažje mi je. Veliko ostaja še vprašanj, vendar si dopuščam tudi to, da trenutno ne poznam odgovorov. Navsezadnje gre za proces. Sama izvedba vadbe je čisto po mojem okusu. Ne bi tu ničesar komentirala. Po vadbi se počutim sproščeno, jasnih mislih, z energijo, da je življenje ne glede na vse neverjetno lepo in čudežno. Prav te občutke želim ohranjati čimdlje v vsakodnevnem življenju in kundalini je odlična metoda za učenje le- tega.

Marina

Kundalini joga mi pomeni stik s sabo, umiritev v sebi. Sama vadba me spodbuja, da lahko grem še malo dlje, preko sebe, sprostim blokade… daje mi prijetne občutke samozavesti in sproščenosti. Všeč so mi informacije o vadbi, npr. na katero področje vpliva vaja.

Ana

Ob prvem srečanju z Jogo plesa pri Lidiji, sem občutila, da je to tisto, kar sem za svoje telo in dušo že dolgo iskala. Lidija je to čudovito vadbo vodila neprisiljeno, in hkrati s pravo mero spodbude – od nežnega raztezanja telesa, do živahnega plesa in nato do zame čisto nove dimenzije –prostega plesa, ki se je zaključil z meditacijo. Ob koncu vsake vadbe joge plesa pri Lidiji, sem občutila, da ne razteza in poživlja samo telesa, ampak širi zavest in jo vsakič popelje v novo potovanje in nove dimenzije. Joga plesa je moje življenje krepko spremenila. Saša – njena zgodba:

Bilo je megleno jutro, sredi delovnega tedna. Sedela sem pred računalnikom, srkala kavo in nedisciplinirano brskala po spletu, ter ignorirala delo, ki je nepotrpežljivo čakalo, in roke, ki so me preganjali.
»Uaaau, tole zgleda pa noro«, me je zadelo, ko me je po »naključju« našel prispevek o Shakti dancu. Brez nadaljnjega raziskovanja, sem pisala sporočilo Ani, učiteljici Shaktija, ali tudi kje na Štajerskem kdo uči to čudo. Razveselila sem se njenega odgovora, da ima Lidija v Velenju vadbe vsak teden.
Naslednji teden sem že sedela na tleh, v čudoviti dvorani, v hiši na robu gozda. Nežen Lidijin glas in neopisljivo lepa glasba, sta oblivali prostor in moje celice so srkale, sestradane nečesa, kar pomirja in umirja moje telo in predvsem dušo. Nihče me ni preganjal in popravljal mojega gibanja, ki se je nežno prilagajalo dihanju in hkrati zlivalo s to čudovito harmonično glasbo. Odpihnilo je vse nesmiselne monologe in dialoge v moji glavi in nekje zadaj sem občutila prisotnost nečesa, za kar sem prej samo slutila da obstaja. Da obstaja ta stik. Ko se je moje telo na tako zelo nežen način pretegnilo, sem ga občutila čisto drugače kot prej. Zdaj sem lahko doumela modrost, da je tudi v nežnosti neizmerna moč. Kot bi skozi mene spet stekla energija, prebila neke stare zarjavele blokade, da sem lahko začutila pulziranje vsake celice. Začutila sem stik, stik s svojim telesom.. juhu!
Potem je bil na vrsti ples. Še malo prej nežna Lidija, se je preobrazila v energično žensko. Zapeljala nas je v čisto druge vode… takšne živahne, z brzicami. Vodila nas po njih kar nekaj časa in z užitkom sem ji sledila. Naenkrat pa … jez. Zdaj vas bom spustila in sami nadaljujte, nas je spodbudila. Kot mama, ki ve, kaj zmorejo njeni otroci. Kaaaj? O ne!!! Pa ne, da se moram sama spustiti po jezu? Plesati svoj, čisto svoj spontani ples? Ne, tega ne zmorem, se je v meni oglasil prestrašen in sramežljiv odrasel otrok…ki pa je že v naslednjem trenutku ugotovil, da pač ni mogoče splavati po bregu iz vode. Skočila sem z jezu na glavo, odklopila razum in se prepustila toku spontanosti. Bilo je odrešujoče…..
Ko sem se spet zavedela, sem ležala na podlogi, pokrita z odejo, in po licu so mi kot v potoku, tekle solze. Uh, tale skok se je srečno končal. Kar teci, teci bistri potok in s sabo odnesi vse, kar si naplavil iz globin.

Saša

Ko sem pred štirimi leti pričela z obiskovanjem vadbe joge plesa, mi je bilo sprva bolj za sprostitev in druženje. Tekom vadbe pa sem se prepustila in uživala v nežnem dotikanju svoje biti in iskanju otroka v sebi, kot tudi z vprašanji o namenu našega bivanja. In ko se enkrat začneš o tem spraševati, se ti začnejo stvari, kar same od sebe odvijati. Vedno bolj si v stiku sam s sabo, poslušaš svojo dušo in živiš v skladu s svojimi željami. Hvala Lidija, ker si mi s svojo srčnostjo pomagala to prebuditi.

Alenka

Lidija pozdravljena, čeravno sem jogo plesa obiskovala pred dvema letoma, sem se odločila, da tudi jaz podam svoje mnenje in občutke. Bilo je prijetno druženje, kljub temu, da sta moja umetna kolka, ves čas vadbe pridno opozarjala, da si vseh raztezanj ne morem privoščiti. Vztrajala sem, ker sem čutila napredek, ker je bilo toliko pozitivne energije v zraku. Na jogo sem prišla iz službe, še čisto v stresu in ko sem odhajala, v meni ni bilo niti sledu stresa, ali kakšnih drugih negativnih občutkov, samo sproščenost in mir in notranje zadovoljstvo, da sem nekaj lepega zase naredila. Vsekakor Lidija tvoja Shakti joga je posebna, kot si posebna ti. Všeč mi je njena dinamika, ples, kretnje, vedno nove in nove vaje, ki jih dodajaš. Skratka hvala ti, ker si. Upam, da mi letos uspe, da se vidimo.

Aria

Z vadbo joge sem zelo zadovoljna, prinaša mi nek notranji mir, sprostitev, večjo telesno gibljivost, naučila sem se pravilnega dihanja, kar mi v vsakdanjem življenju zelo prav pride, tudi druženje je pomembno, sploh pa si ti vredu tovarišica , ker znaš na prav poseben, nevsiljiv in umirjen način podati tehnike joge. Hvala ti in upam, da se jeseni vidimo.

Marija