O meni

Zgodilo se je.

Ko sem sedela pred njo. Jo vsrkavala z vsako celico svojega telesa. Občudovala njen slog gibanja, dihanja in upogibanja. Opisovala je pomen, esenco, čutnost. In dodajala vidike zgradbe telesa, uma, duha, zgodovino. Skupina se ji je odzivala. Kot da bi energija rasla in kipela vedno višje. Ravno v pravem trenutku. To, kar sem slutila že nekaj časa, se je strnilo točno v tej točki. Moje telo, vsa moja bit je oživela. Sledila sem notranjemu utripu, telo je plesalo, se prepuščalo spontanosti. Vse, kar je nekoliko prej plesalo v duši, sem zlila v spontani prosti ples. Kot odgovor na odziv tega, kar sem impulzivno izražala. »Ja, paše, paše« sem si govorila. Nato ZVOK! Od kod prihaja? Vau! Ona poje! Tudi če nisem bila pripravljena, sem se leže na tleh popolnoma umirila. Sledilo je gibanje z rokami. Moj um je raziskoval novo polje zvokov v mantri, ki je prihajala iz sprejemnika. V začetku zame neznanka zaradi novega jezika, ki ga nisem poznala. Pa vendarle. Prepustila sem se. Tako je minilo prvo obdobje »Shaktija« (Shakti Dance – Joge plesa) pri Angležinji Sari Avtar Olivier, ustanoviteljici Joge plesa, kjer sem pridobila certifikat za Učiteljico Shakti Dance – Joge plesa.

V drugem obdobju

mojega osebnega izobraževanja se je pridružila Kundalini Joga v francoski šoli joge Amritnam Sarovar v Franciji, kjer sem pridobila certifikat Učiteljice Kundalini Joge. Že nekaj časa se me je posredno dotikala s svojimi znanji, meditacijami, konkretno prakso izvajanja krij in jutranjo Sadhano. Poučevanja in izobraževanja pri različnih mednarodnih učiteljih Kartha Singh (Francija), Sadhana Singh (Italija), Hari Har Ji (Velika Britanija), Prabunam Kaur (Rusija) so mi dala ogromno znanja, vedno nekaj novega. Vsakega od njih sem občudovala. Kundalini joga me je naučila potrpežljivosti, vztrajnosti, doslednosti. Discipliniranosti uma. Dviga zavesti. Miline. Biti resničen Jaz. Stopiti vase. V svojo dušo. Iskrenosti do sebe. Dopolnjevala je moje predhodno znanje iz Joge plesa, ki sem ga ob vsaki priliki pridobivala z izobraževanji in različnimi delavnicami pri svetovno znani učiteljici Joge plesa Sari Avtar Olivier ter pri Sat Darshan iz Finske. Nadaljevala sem proces učenja na področju joge, dela na sebi ter nadgrajevala vsa ostala znanja iz mojega poklicnega področja. Veliko je bilo smeha, radosti, solz, jeze, znoja, telesnega in umskega napora. Vse to sem naložila na svoj duhovni proces rasti. Sedaj sem tu. Da učim, pokažem, čutim, širim, dajem. Vse ostalo so posameznikove izkušnje, v katere vstopimo, ko smo pripravljeni. Izkušnja ti pove, kaj je njena vsebina, kaj si v resnici vložil vanjo. Ko tako potuješ, seveda vedno naletiš na tisto, kar se bliža tvojim kompetencam, temu, čemur pravimo, da je v nas samih, da  smo bližje izvoru tega, kar radi počnemo in znamo. Zgodba me je pripeljala do certifikata zdraviteljice 1. stopnje Sat Nam Rasayan v Nemčiji, kjer sem se izobraževala pri svetovno znanem učitelju Guru Dev Singhu, predtem pa  pri Sat Darshan iz Hamburga. Ko sem ga prvič videla, sem takoj stopila v stik z njim, preko meditativnega uma mi je neposredno kanaliziral svoja znanja.

Joga je postala del mojega življenja.

Veliko tega je, kar sem doživela na tej poti. Za vse sem neizmerno hvaležna. Najpomembnejše je, da sem sama vstopila v ta proces. Brez prisile. Čutila sem jo že nekaj let pred tem konkretnim vstopom v poučevanje joge. Vadila in prakticirala sem jo že desetletje.

V moji karierni zgodbi

je kar nekaj let poučevanja vseh mogočih oblik plesa in plesnega ustvarjanja, raziskovanja v plesnem prostoru in športu. Že od malega sem bila balerina, poučevala ples pri otrocih v starosti od 4 do 15 let, jazz balet, aerobiko. V spominu mi je  ostal dogodek na državnem tekmovanju v raziskovalnem plesu, ko smo s soplesalkami dosegle 1.mesto. Po poklicu sem univerzitetna diplomirana sociologinja kadrovske smeri, zaposlena na področju zaposlovanja. Sokreiram in sem mentorica skupinskih oblik dela na področju zaposlovanja, novih oblik dela. Poučujem kot trenerka, mentorica in moderatorka različnih alternativnih metod dela na osebni rasti, pripravljenosti na spremembe v življenju in upravljanju s čustvi (tehnike vizualizacije, vodene imaginacije, EFT, Božanske matrike). Šport je sestavni del mojega zdravega načina življenja, ob katerem redno samooskrbno pripravljam svojo zdravo prehrano, uživam pri delu z zelišči, zelenjavo in sadjem. Privlačijo me drugačne, vedno znova nove kreirane jedi po moji recepturi. Rada imam ljudi, zato sem vedno v komunikaciji z različnimi ljudmi. In to me bogati.